Шампионът Ливърпул рухна в Неапол , домакински издънки за Челси и Интер

Барселона едва се отърва от загуба в Дортмунд,

По света
11:08 - 18 Септември 2019
2411
Шампионът Ливърпул рухна в Неапол, домакински издънки за Челси и Интер

С доста изненади започна Шампионската лига този сезон. Европейският шампион Ливърпул неочаквано загуби 0:2 от Наполи като гост. Късни голове на Дрийс Мертенс от дузпа и Фернандо Йоренте сломиха "мърсисайдци" на "Сан Паоло". По този начин неаполитанците взеха малък реванш от Ливърпул за миналия сезон, когато също срещнаха този съперник в групите на лигата и отпаднаха за сметка на отбора на Юрген Клоп. Сега обаче загубата на Ливърпул едва ли ще бъде фатална, тъй като имат още пет мача, за да се преборят за първото място.

Очакваното голово шоу на "Сигнал Идуна Парк" не се състоя - Борусия Дортмунд и Барселона не си вкараха. Немците бяха по-близо до успеха, но вратарят на каталунците Марк-Андре Тер Щеген спаси дузпа на Марко Ройс и с още важни намеси запази нулевото равенство.

Челси и Интер сгафиха сериозно на свой терен. Лондончани загубиха 0:1 от Валенсия на "Стамфорд Бридж", като в края на мача фатален пропуск от дузпа направи Рос Баркли. Интер пък не успя да победи Славия Прага на "Джузепе Меаца" - 1:1. Командата на Антонио Конте изигра слаб мач и едва се спаси от поражението с гол в добавеното време на Николо Барела.

Всички резултати от снощи:

Интер - Славия Прага 1:1
Лион - Зенит 1:1
Аякс - Лил 3:0
Бенфика - РБ Лайпциг 1:2
Челси - Валенсия 0:1
Дортмунд - Барселона 0:0
Наполи - Ливърпул 2:0
Залцбург - Генк 6:2