Шаповалов на пътя на Григор към 1/2-финалите в Рим

Спорт
17:34 - 18 Септември 2020
2523
Шаповалов на пътя на Григор към 1/2-финалите в Рим

След като преодоля 19-годишния Яник Синер в три сета, Григор Димитров ще има още един суперталант за съперник в четвъртфиналите на Мастърс турнира в Рим. Това е канадецът Денис Шаповалов, който също с обрат преодоля французина Юго Умбер след 6:7(5), 6:1, 6:4.

За разлика от Синер, 21-годишният канадец вече е утвърдено име в АТР тура като в момента и е по-напред в световната ранглиста спрямо Григор – на 14-о място.

Шаповалов се справи отлично и на US Open, където за първи път в кариерата си игра четвъртфинал на турнир от Големия шлем.

Статистиката обаче е на страната на Димитров, който е спечелил и двата мача помежду им. Първият бе през 2016-а на канадския Мастърс, където Григор преодоля с 6:4, 6:3 младия си противник. Вторият им двубой бе в началото на този сезон, на АТР 500 турнира в Ротердам, а успехът отново бе в два сета – 6:3, 7:6(3).

Победа би класирала Димитров за втори път в кариерата му на полуфинал в Рим, където пък евентуалният съперник е Рафаел Надал. Двубоят с Шаповалов ще се играе в събота, а програмата все още не е обявена.