Шарапова, Надал и Роналдо станаха родители през 2022 година

Ще ви запознаем с най-дългоочакваните събития в семействата на известни спортисти

Новини
12:03 - 05 Януари 2023
3613
Шарапова, Надал и Роналдо станаха родители през 2022 година

2022 година беше най-щастливата година за много спортисти, въпреки обстоятелствата около тях - в семействата им се появиха дългоочаквани попълнения. Ще ви запознаем с част от по-известните спортистите, които са станали родители през миналата година.

За някои от тях това е първият подобен опит, така че раждането на дете за придобива особено значение. А други вече са със статут на ветерани.

Мария Шарапова

Най-известната руска тенисистка, имала любовна афера с нашия Григор Димитров, роди момче на 1 юли.

"Теодор VII.I.MMXXII. Най-красивият, сложен и полезен подарък, за който нашето малко семейство може само да мечтае", написа спортистът в социалните мрежи.

Шарапова обяви бременността си на 20 април, а ден по-рано отпразнува 35-ия си рожден ден. От 2018 г. Мария има връзка с британския бизнесмен Александър Гилкс.

Аделина Сотникова

Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне изненада през ноември с новината, че е станала майка. При това преди това Аделина не беше разкрила бременността си - никой не се досещаше за нея, въпреки че фигуристката често се появяваше на различни събития.

"Нашето съкровище. Обичаме ви толкова много. Днес се навършва точно една седмица, откакто сте с нас. Нов живот", пише щастливата Сотникова в социалните мрежи, като придружава поста със снимка на бебето, картичка от родилния дом и своя снимка в това положение.

В същото време все още не са оповестени нито името, нито полът на бебето, нито името на бащата.

Даниил Медведев

Бившият номер едно в света наскоро стана баща. Неговата съпруга Дария, също бивша тенисистка, ражда дъщеря Алиса в Ница. Обикновено момичето винаги е придружавало Даниил на турнирите, но напоследък не се появява на мачовете. Оказа се, че всичко е свързано с бременността.

"Изпитах много емоции, които мислех, че няма да мога да изпитам. Не мислех, че съм способен на това, защото съм доста студен човек, но наскоро изпитах тези емоции и се почувствах като "уау, аз съм чувствителен човек, мога да бъда нежен". Беше хубаво да изпитам толкова много добри чувства", каза Медведев.

Рафаел Надал

Рекордьорът по титли от Големия шлем стана баща на 36-годишна възраст. Синът на Надал, който е кръстен... на баща си Рафаел, се ражда седмица преди раждането на дъщерята на Дани Медведев. Испанският тенисист и съпругата му Мария Франсиска станаха родители за първи път на 8 октомври.

Кристиано Роналдо

Футболистът през пролетта отново стана баща - той и избраницата му Джорджиана Родригес имат дъщеря. Междувременно жената беше бременна с близнаци, но въпреки усилията на лекарите мъжкото дете не оцелява при раждането.

"Това е най-страшната болка, която един родител може да изпита", споделя Роналдо. - Само раждането на нашето момиченце ни дава сили да преминем през този момент с надежда и радост."