Шарлатанин ли е Нострадамус?

Легендарният астролог вещаел Велика война и идването на краля на терора, които така и не се случилиха

Актуални новини
18:15 - 26 Юни 2024
5381
Шарлатанин ли е Нострадамус?

Легендарният астролог Нострадамус, за който се смята, че е предсказал някои от най-важните събития в човешката история, може да се окаже шарлатанин, твърди Daily Star.

Изданието извади няколко от неговите четиристишия, които така и не са се случили или са откровено сбъркани.

Пророкът, чието истинско име Мишел дьо Нострдам, е написал повечето от своите пророчества в книгата си „Предсказания“, издадена преди повече от 450 години.

Твърди се, че той точно е предсказал възхода на Адолф Хитлер, убийството на Джон Кенеди, пандемията от COVID-19 и много други.

Едно от нещата, които се приписват на Нострадамус, е предсказването на атентата в Ню Йорк на 11 септември. Daily Star обаче смята, че това изобщо не е така.

Предполагаемото четиристишие за атентата гласи: „Вулканичен огън от центъра на земята ще предизвика трепет около новия град: Две големи скали ще воюват дълго време. Тогава в Аретуса ще тече червена река.

Мнозина казват, че „Аретуса” означава САЩ, а новият град е Ню Йорк, но бързо търсене в Google показва, че всъщност Аретуса е нимфа, която е избягала от дома си в Аркадия под морето и се е появила като сладководен фонтан на остров Ортигия. Така че в общи линии нищо от това няма смисъл и прогнозата е грешна.

Друго от съмнителните предсказания на Нострадамус е за „Кралят на терора“, който идва от небето през 1999 г. Първо, цитатът:

„През 1999 г., в седмия месец, от небето ще дойде великият крал на терора, връщайки към живот великия крал на монголите. Преди и след това Марс ще царува с късмет.

1999 г. дойде и си отиде и нека бъдем честни. . . от небето не дойде крал на терора, припомня изданието.

Daily Star разглежда и още едно предсказание - Великата война през 2002 г. „Марс и скиптърът ще бъдат в съвпад. Катастрофална велика война под Рак. Малко след това ще бъде помазан нов цар, който ще донесе мир на земята за много дълго време.

2024 г. е и все още не сме имали Великата война, за която говори Нострадамус.