Шеф на Льовен: Радваме се, че Малинов избра нас

Късно снощи беше финализиран трансферът на халфа на ЦСКА в Белгия

Спорт
13:03 - 20 Август 2020
1431
Шеф на Льовен: Радваме се, че Малинов избра нас

Техническият директор на белгийския Льовен - Вим де Корт, изрази огромно задоволство от трансфера на българския национал Кристиян Малинов. Вчера вечерта преговорите с ЦСКА бяха финализирани.

Пред официалния сайт на клуба Де Корт се похвали, че към досегашния футболист на ЦСКА е имало голям интерес, но в крайна сметка той е преценил да продължи кариерата си в Льовен.

„С Кристиян Малинов подсилване ядрото си с централен полузащитник. Малинов идва от ЦСКА София и е български национал. Той съчетава способността да тича с поглед върху играта и непоколебим манталитет. Към него имаше голям интерес от други клубове и сме щастливи, че той избра нас.“

Белгийските медии споделят, че местните Беершот и Мехелен също са преговаряли с Малинов. Към българина имаше интерес още от Глазгоу Рейнджърс и тимове в Германия и Нидерландия.

Футболистът премина успешно медицински прегледи, а червените ще получат солидна сума за играча, както и сериозен процент при бъдеща негова продажба.

В продължение на 4 сезона Малинов изигра общо 139 мача с червената фланелка във всички надпревари, в които отбеляза 7 гола и записа 14 асистенции.

"Благодарим на Кристиян Малинов за постоянството, винаги всеотдайната игра и плам, с които се изявяваше на терена и му пожелаваме здраве, успехи и всичко най-добро в новото футболно предизвикателство", написаха от клуба.

Любопитен факта е, че на страницата на Льовен във Фейсбук Кристиян Малинов е представен на фон - картата на България. Това е традиция, която клубът спазва за всеки нов играч - да го представя на фона на картата на родината му.