Шефът на БАБХ: Продължавам да ходя с охрана, не я искам

Политика
08:31 - 08 Август 2022
1465
Шефът на БАБХ: Продължавам да ходя с охрана, не я искам

Продължавам да ходя с охрана. Това не е мое решение. Някак си ми е неуютно тези млади момчета да ме следват навсякъде, но щом нашите служби са преценили този факт. Те са от Жандармерията.

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ директорът на БАБХ проф. Христо Даскалов.

„Ако е имало предупреждения към мен, те бяха януари. След това явно тези хора решиха да ме отбягват, вие знаете, че бяха насочили стрелите си към други мои колеги. Опитваха се там да пробият. Слава Богу до днес никой от ангажираните по случая не се е поддал на страх“, добави той.

Вчера Части на жандармерията и посещение служебния вътрешен министър Иван Демерджиев на гранично пропускателния пункт "Капитан Андреево" са заради отправяни заплахи срещу служители на Българската агенция по безопасност на храните.

Напрежението на границата между служители на държавната агенция и на частната компания "Евролаб 2011" доведе и до струпване на колона от камиони.

„Снощи към 22:30 ч. ми се обадиха колежката, която е отговорник на пункта с тържествуващ глас ми обяви: „Професоре, може да спите спокойно тази вечер“. Това, което имаше като натрупани камиони, вече приключи. Започваме си нормалната работа, ще си продължават камионите, но няма да имаме тези тежки нощи, които имахме предишните дни“, заяви още директорът на БАБХ.