Шефът на БНР се заинати: Няма да подам оставка!

"Нека СЕМ намери основание да ме махне", каза Светослав Костов

Топ
14:48 - 27 Септември 2019 (обновена)
3398
Шефът на БНР се заинати: Няма да подам оставка!

"Няма да подам оставка", отсече генералният директор на БНР Светослав Костов, след като по-рано днес от медийния регулатор настояха незабавно да си тръгне и му дадоха 7-дневен срок.

"След като СЕМ намери основания да ме маха, нека го направи и да съобщи мотивите", обясни Костов, който продължава да не намира проблем с оставането си на поста.

По-рано членовете на медийния регулатор поискаха оставката на Костов заради безпрецедентното спиране на програма "Хоризонт" на 13 септември. Заради непълния състав на СЕМ, нямаше как да се вземе решение за отстраняването на шефа на обществената медия. Затова и бе поискано той сам да подаде оставка. 

"Отговорност се поема по един-единствен начин – с оставка, и аз очаквам генералният директор на БНР да поеме своята отговорност по този начин. Това е и моят призив към него", каза председателят на СЕМ София Владимирова.

Решението за свикване на днешното извънредно заседание на медийния регулатор бе по  предложение на Розита Еленова след среща на членове на СЕМ с представители на редколегията на програма „Хоризонт" и други журналисти от радиото.