Шефът на БСП-София е пред изключване от партията?

Членове на Градския съвет искат отстраняването на Калоян Паргов заради схемата с уличните лампи

Актуални новини
14:22 - 16 Февруари 2022
5937
Шефът на БСП-София е пред изключване от партията?

Членове на БСП-София настояват партията да накаже техния председател Калоян Паргов. Основният мотив е участието по думите им на "общински съветници на левицата в скандалната сделка за осветлението в столицата", която бе разкрита от Борис Бонев.

Социалистите са събрали и подписка, в която посочват, че съпартийците им в СОС са участвали и в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, както и, че Паргов неглижира на дейността на градската организация. "Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично", допълват редовите членове на организацията.

Те призовават задкулисието в градската организация да спре.

В подписката Националният съвет на БСП е призован да предприеме необходимите действия за налагане на наказание на председателя на Градския съвет в София и председател на групата на общинските съветници в града – Калоян Паргов.

Председателката на Столетницата Корнелия Нинова съобщи в кулоарите на парламента, че искането е внесено на "Позитано" 20, но коментар щяла да направи едва, след като се запознае с мотивите и документацията.