Шефът на ДАИ-Пловдив смени Бойко Рановски

Инж. Георги Палагачев е уволняван дисциплинарно от "Автомобилна администрация" през 2018 г.

Политика
16:13 - 16 Февруари 2022
5260
Шефът на ДАИ-Пловдив смени Бойко Рановски

Инж. Георги Палагачев е новият  директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Той ще заеме мястото на досегашния Бойко Рановски. Само преди няколко месеца Палагачев оглави ДАИ-Пловдив и зае мястото на Иво Цакански, който се задържа една година. 

Палагачев е бивш служител на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Преди няколко години бе началник отдел "Контрол и статистика". През 2018 г. обаче е уволнен дисциплинарно, тъй като при вътрешна проверка е установено, че е нарушил трудовата дисциплина, като е ходил на курс за повишаване на квалификацията. Наказанието е потвърдено на две инстанции, съобщава "Марица". 

Заповедта, с която инж. Георги Палагачев е с наложено дисциплинарното наказание и е прекратено служебното му правоотношение, е от 10 октомври 2018 г. 

От Европейският център за транспортни политики са обезпокоени от обявеното назначение и питат дали то би могло да е в ущърб на заявеното от новото правителство желание за промяна, включително в сектор "Транспорт".