Шефът на феновете на Левски Степан Хиндлиян: Расисткият скандал се преекспонира

Твърденията, че атаката е била умишлена и планирана, бяха отхвърлени от синия лидер

Новини
11:14 - 17 Октомври 2019
2968
Шефът на феновете на Левски Степан Хиндлиян: Расисткият скандал се преекспонира

"Темата с расисткия скандал от мача между България и Англия е силно преекспонирана, ежедневно сме свидетели на ксенофобски изказвания и поведение, и то включително от хора, които са във властта. Държавата не прави абсолютно нищо, за да се предотвратяват тези неща", това коментира в Сутрешния блок на БНТ Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на "Левски".

"Много е удобно да се прехвърля вината винаги на някакви организирани групи от хора - левскари, ултраси и т.н. На стадиона е имало жестове и подвиквания от абсолютно всякакъв спектър от хора, които са били там. Фокусът е хвърлен върху една група от хора. Става въпрос за много тежка форма на лицемерие", каза още Хиндлиян.

Гост по темата беше и Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

"Групата, която беше там, вдигайки ръце, имитирайки хитлеристки жестове, те бяха относително малка група. След мача в Англия се знаеше, че се очертава такъв скандал. Българските фракции много ясно знаят проблема с расистките жестове и го ползват. Този модел от няколко години се знае в България и беше използван за изнудването на собствениците на футболни клубове", заяви Безалов.

По думите му атаката е умишлена и планирана, английските медии го чакаха с голямо нетърпение. Хиндлиян отрече подобно нещо.