Шефът на Кристиян Георги Янков с обвинение за тероризъм

Търговският директор на "ТАД Груп" пуснат под гаранция срещу 20 000 лева

19:19 - 24 Юли 2019 (обновена)
13198
Шефът на Кристиян Георги Янков с обвинение за тероризъм

Търговският директор на фирмата и работодател на Кристиян Бойков - Георги Янков, който бе задържан снощи при зрелищна акция, е освободен от арестаТой е пуснат на свобода срещу гаранция от 20 000 лева, съобщил е адвокатът на Кристиян Бойков пред Нова.

Янков вече има обвинение за тероризъм по аферата с кибератаката срещу НАП, съобщи Би Ти Ви. С ново обвинение се сдобива и Кристиян Бойков, единственият до днес обвиняем по аферата с кибератаката срещу НАП. Грози ги до 15 години затвор. Засега не e ясно дали собственикът на фирмата Иван Тодоров, който е в Канада, ще бъде обвинен. 

Продължава преглеждането на иззетата техника при вчерашната акция на ГДБОП. Във файловете има много данни за държавни институции, банки и застрахователни компании.

Часове, преди да бъде задържан при акцията на спецполицаите в офиса на "ТАД груп", която продължи 6 часа, той  заяви, че няма да разкодират служебните компютри, както поискаха от ГДБОП.

Георги Янков бе изведен днес около 14,20 ч. от столичното 4 РПУ и откаран в Специализираната прокуратура. Янков не отговори на въпросите, свързани с разкритията на разследващите, че са точили данни в полза на "Бивол". Търговският директор мълча и по темата колко пари е взела фирмата за хакерските услуги и дали познава собственика на "Бивол" Асен Йорданов и главния редактор на сайта Атанас Чобанов.

Янков престоя една нощ в ареста на 4 РПУ. Към спецобвинението той бе конвоиран от двама антимафиоти от ГДБОП.