Шефът на НПК Хиндлиян : Ситуацията около Божков косвено разклаща Левски

У нас
12:46 - 24 Януари 2020
4735
Шефът на НПК Хиндлиян: Ситуацията около Божков косвено разклаща Левски

Председателят на Националния фенклуб на привържениците на Левски (НПК) - Степан Хиндлиян заяви, че този модел на управление в клуба не е устойчив. Визира се управление тип "бащица", при който един богат човек, какъвто е настоящият собственик Васил Божиков, сам издържа клуба. Той отбеляза, че през последната година Левски е стабилизиран, но ситуацията около бизнеса на Божков косвено разклаща и сините.

"Държавните мъже се съгласиха се с нашето становището, че моделът по който се управлява футболът, е проблемен. Беше предложено да си вземем акциите, каквото и да значи това. Така стоят нещата. Ние отговорихме, че ще си помислим. Преди време Спас Русев също го предложи. Нещата по този начин - поставят феновете от първа линия в тази игра. Въпросът за акциите зависи от собственика, а не от премиера. Друг е въпросът дали това е работещо, или не е", коментира Хиндлиян.

В последната година си личи, че Левски се стабилизиран. Този модел обаче не е устойчив дългосрочно и може да бъде разклатен във всеки момент, както се вижда в момента. Една не малка част от медиите по цял ден твърди, че ще правим бунтове, въпреки че нашата организация много пъти се обяви против защитаването на всякакви корпоративни интереси. На втората среща действително имаше левскари, които искаха да се взимат крайни мерки - дали ще се случат, е друг въпрос. Ние сме притеснени за бъдещето на Левски от десет години насам", каза още привърженикът на Левски.

Снимка: Булфото