Шефът на общинския съвет в Плевен съди депутата Иван Манев

Причината са твърденията на политика, че болница в града ще се строи на детска площадка

Новини
17:28 - 23 Декември 2022
2113
Шефът на общинския съвет в Плевен съди депутата Иван Манев

Председателят на Общинският съвет в Плевен Мартин Митев ще съди народния представител Иван Манев. Поводът са твърдения на депутата, че „поредна болница в града ще се строи на детска спортна площадка“.

В публикация на Иван Манев във Фейсбук, изпратена и до журналистите по-късно и от името на партия ПП ,се твърди, че на последното заседание на Общинския съвет, "е преразгледано и гласувано отново спорно решение , което се отнася до частична промяна на общия устройствен план“. Споменава се името на председателя на общинския съвет Мартин Митев и че Манев ще сезира КПКОНПИ за конфликт на интереси, тъй като Митев е и административен директор на болница в града, която "проявявала инвестиционния интерес за строежа на новата болница".

Председателят на Общинския съвет не е гласувал това решение, показва справка от електронното гласуване . По повод документите и процедурата Митев заяви :

"Голословно твърдение с внушения, което няма нищо общо с реалната истина. Това е един удар върху работата на Общинския съвет. Подготвям искова молба срещу Иван Манев за уронване на престижа на институцията Общински съвет и лична обида спрямо мен".