Шефка в СЕМ бърбори по служебен iPhone за 3380 лева

Общество
17:36 - 18 Март 2019
6460
Шефка в СЕМ бърбори по служебен iPhone за 3380 лева

Шефката на Съвета за електронни медии (СЕМ) София Владимирова ползва два служебни мобилни телефона на обща стойност над 4000 лева, а една от членовете на медийния надзор – Розита Михайлова-Еленова, удря в земята всички с апарат, струващ 3380 лева!

Скандалната подробност излезе наяве след грозна разправия в медийния орган, която тече от няколко седмици на три поредни заседания на СЕМ. Очевидно напрежението в СЕМ е ескалирало до крайна степен, след като членовете му започват да си вадят мръсните ризи един другиму. Така до медиите достигнаха пикантни подробности за придобивките им, купени с държавни пари.

Въпросът с какви телефони са членовете на медийния регулатор се повдигна след сериозен скандал между шефката на СЕМ София Владимирова и Розита Михйлова-Еленова. Напрежението между двете ескалира, след като Еленова започва да критикува председателя за лошата кадрова политика в съвета, обвинява и колегите си, че „с поведението си допринасяме за срива на СЕМ като институция". Владимирова ѝ отговаря, че се държи „изключително неколегиално".

Драмата продължава и на следващото заседание. Еленова напуска залата след шумен скандал, а в отсъствието й започват да валят обвинения срещу нея от члена на съвета Иво Атанасов, бивш депутат от БСП. Той защитава председателя като обявява, че Еленова е поискала и получила служебен телефон на стойност 3380 лева, освен това била ползвала служебния си автомобил в нарушение. Често се транспортирала с него в извънработно време, като ползвала служебен бензин.

Всички членове на СЕМ гласували „за" скъпата придобивка на Еленова, се разбира от докладна от заседание, което се е провело в средата на месец януари. Тогава обаче не става ясно какъв е телефонът и колко струват служебните устройства на останалите членове в регулатора. Единствено председателят бърза да се оправдае, че си е поръчала по-евтин телефон от този на Еленова.

Оказва се, че телефонът на Розита Михайлова-Еленова е iPhone 10 с 64 MB памет на стойност точно 3380 лева с ДДС. Апаратът е закупен през януари 2018 г.

Това е най-скъпия мобилен телефон, предлагащ се у нас, установи проверка на Lupa.bg. Както е известно, от 2 години Vertu вече не произвежда модели, а представителството му в София затвори врати.