Шефката на психиатрията омерзена от политолога Стойчо Стойчев

Няма да коментирам просташките му квалификации, каза д-р Цветеслава Гълъбова

Новини
18:02 - 20 Август 2020
8403
Шефката на психиатрията омерзена от политолога Стойчо Стойчев

Психотрилърът с участието на изявения политолог Стойчо Стойчев и директора на психиатрията в Курило изглежда съвсем не е приключил.

Припомняме, предната нощ определяният като близък до ГЕРБ политолог “блокира” портала на психиатрията в Курило и поиска оставката на директора на здравното заведение д-р Цветеслава Гълъбова. 

За това самият той се похвали със скандален пост в социалната мрежа.

Д-р Цветеслава Гълъбова благодари днес на своите приятели за подкрепата по повод “неквалифицируемото поведение на Стойчо Стойчев”. Тя разказва, че снимката му пред болницата е направена в 2 часа тази нощ.

“Няма да коментирам просташките му квалификации, които е отправил към мен – пред липсата на първите седем години всички сме безсилни. Аз ще предприема съответните формални действия, за да предпазя болницата и себе си от посегателства. Да, очаквам да има такива, защото като психиатър съм абсолютно наясно какво имам срещу себе си и че Законът за здравето е неприложим в този случай. В тази връзка Ви моля да не го “изпращате” при нас на лечение – не става дума за психична болест. Наистина поведението е нездраво, но има мотивация, съвършено различна от болестните механизми. Освен всичко друго това би било обида за нашите болни”, казва докторът.

Тя очаква професионалната психиатрична организация да реагира заради налаганата много тежка стигма от публична “личност”, която е преподавател в Софийския университет.

Сагата започна преди два дни, когато нервите на политолога не издържаха и той показа среден пръст на протестиращите в района на Ситняково.

Неуместното му поведение провокира директорката на специализираното здравно заведение в Курило да напише писмо до ръководството на СУ, в което моли да се самосезират по повод разпространените в социалните мрежи кадри, на които се вижда доц. Стойчо Стойчев да показва на протестиращите крайно обиден и циничен жест.

Политологът не й остана длъжен и на свой ред я нарече “нахална лелка” и я призова да си “седне на трибуквието”, за да оправи психиатрията в Курило. Според него тя е виновна за това, че болницата не е достатъчно комфортно място.

Ситуацията ескалира тази нощ с демонстрацията на политолога пред сградата на психиатричното заведение в Курило, за което Lupa.bg вече информира своите читатели.