Шефове на Туитър и Юнайтед се срещат на високо ниво, заради вълната от расизъм срещу Пол Погба

Халфът на Манчестър Юнайтед беше жестоко обиждан и нападан заради пропуска си от бялата точка срещу Уулвърхемптън

Спорт
16:00 - 22 Август 2019
1600
Шефове на Туитър и Юнайтед се срещат на високо ниво, заради вълната от расизъм срещу Пол Погба

Минути след завършването на двубоя от Висшата лига между Уулвърхемптън и Манчестър Юнайтед (1:1) бентът на недоволството се отприщи в понеделник вечер. Световният шампион с Франция Пол Погба беше жестоко нападан и обиждан на расистка основа заради издънката си срещу вълците.

Срещата от втория кръг на Премиършип на "Молиню" завърши 1:1, като Пол Погба изпусна дузпа за червените дяволи.

Изпълнението на французина предизвика много полемики и сред експертите, тъй като първи избор за наказателните удари се оказа Маркъс Рашфорд. Пропускът на Погба 20 минути преди края се оказа решаващ за две изпуснати точки от Юнайтед, а това вбеси феновете, в чиито очи той искаше да изглежда герой.

"Хората, написали тези неща, не представляват ценностите, с които нашият клуб се гордее - обяви клубът в изявление. - Ще предприемем всички възможни действия за наказването на тези хора, призоваваме компаниите, управляващи социалните медии, да направят същото".

Съотборниците на Погба също бяха потресени от вълната обиди.

"Спрете тези тролове, няма нищо по-просто от това да влезеш в интернет и да обиждаш някого. Но тук са минати всякакви граници, отвратително!", написа Хари Магуайър.

Дори се намеси и спортният министър на Великобритания Найджъл Адамс, който коментира ситуацията по следния начин:

"Само седмица е минала от началото на сезона във Висшата лига, а вече виждаме няколко примера на ужасни и недопустими обиди онлайн към играчи и мениджъри. Расистките обиди са болестно състояние, трябва да се направи нещо за това."

Всички тези неща, които се случиха от понеделник насам, принудиха да бъде свикана спешна среща между шефове на социалната мрежа Туитър представители на Манчестър Юнайтед. На нея трябва да се обсъдят мерки за борба с дискриминационните обиди онлайн.

От Туитър признаха, че в следващите дни ще има такава среща с хора от Юнайтед, както и от комисията на Футболната асоциация на Англия с име "Kick it out", като ще се разглеждат възможностите за ограничаване и спиране на обидите на расистка основа в платформата.

Съобщение по темата публикува и Фейсбук, като и там профилът на Юнайтед бе залят с обиди след пропуска на Погба.