Шефовете на английския бокс нетърпеливи за двубоя Джошуа-Кубрат

Рингът едва ли ще е в действие скоро, дори при закрити врати, тюхкат се спортистите

Спорт
16:06 - 18 Април 2020
2806
Шефовете на английския бокс нетърпеливи за двубоя Джошуа-Кубрат

Генералният секретар на Борда на британските боксьори - Робърт Смит, смята, че ще бъде изключително трудно боксът да се завърне в скоро време, дори при затворени врата. Световният шампион на WBA, WBO и IBF - Антъни Джошуа, и родният боксьор Кубрат Пулев все още чакат конкретна дата за своя сблъсък, който трябваше да се проведе на 20-и юни. 

И докато Висшата лига на Англия също се усланя на идеята за футбол при закрити врата, то в бокса са напълно наясно, че подобна идея граничи с фантастика. 

"Разбира се, че сме наясно с колосалните загуби, които ще претърпят боксьорите, но техните промоутъри трябва да са по-реалистични в изказванията си и да отговарят честно", заяви Смит.

"Срещи в някакви студия или при закрити врата могат да се случат, но не и при подобни обстоятелства. Нито пък като даваме зор на медицинските работници."

"Дори с ограничаване на броя на хората няма да стане, защото екипите на боксьорите, както и на футболните отбори, са големи и те трябва да присъстват. Така че не сме седнали да наблюдаваме със скръстени ръце, мислим върху възможности, комуникираме с правителството. Предлагаме планове за тези срещи, които трябваше да се изиграят в края на юни", призна Смит. 

Това означава, че защитата на Антъни Джошуа срещу Кобрата, както и големите сблъсъци между Дилиан Уайт и Олександър Усик, както и Дерек Чисора срещу Александър Поветкин, ще бъдат на първо място за бокса в Англия.