Шестима арестувани при акция на полицията в Брястовец

Новини
14:57 - 30 Юли 2021
1852
Шестима арестувани при акция на полицията в Брястовец

Българската полиция арестува шестима души, отглеждали коноп в нива в землището на село Брястовец, съобщи Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР Бургас, пише "Труд". 

На трима от задържаните са повдигнати обвинения и мярката за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Първо било задържано семейство и живеещ с тях във вила край селото несебърлия. Именно тази вила била ползвана за отправен пункт, от който се черпела вода за поливане и се съхранявали торове и добитата марихуана. В последствие били задържани още трима мъже.

Първите трима били "фермерите", които стопанисвали нивата. Останалите били пласьори на стоката, обясниха криминалистите. Всички били безработни отдавна, но с работата на нивата си докарвали добри месечни доходи.

При претърсването на вилната постройка са намерени и иззети: 3 кг суха зелена листна маса и глави от съцветия, реагирали при направения полеви наркотест на марихуана, както и две торби със суха листна маса / канабис/.

Извършен е щателен оглед, като е констатирано, че нивата с конопените растения представлява специално заградено насаждение с близо 460 растения, снабдени със система за капково напояване, захранвана от вилната постройка посредством помпи. Открити са и множество торове, с които нивата е подхранвана.