Шествие брани Кирил Петков с „Подуене блус бенд” (СНИМКИ)

Актуални новини
19:34 - 21 Юни 2022 (обновена)
6152
Шествие брани Кирил Петков с „Подуене блус бенд” (СНИМКИ)

Шествието в подкрепа на правителството се събра зад парламента. Освен полиция, на мястото има линейка и пожарна кола. Бранещите Кирил Петков подгряват с песни на "Подуене блус бенд". На трибуната се качи бащата на премиера - природозащитникът Петко Петков, който оказа пълна подкрепа за сина си. "Ще кажете бащата подкрепя сина си, но това е необходима подкрепа. Благодаря ви хора, че сте тук", каза Петко Петков.

В 18:45 митингът в подкрепа на правителството започна. Събрали са се над 1000 души. "Вярваме, че кабинетът Петков е застанал зад ясно разписано коалиционно споразумение и му е необходим пълен мандат. Искат да го прекратят ГЕРБ, ДПС, ИТН и копейките. Не искаме ГЕРБ,не искаме ДПС, не искаме ИТН и Възраждане", каза първата ораторка на трибуната до храм "Александър Невски".

"Голяма радост е да сме заедно и да покажем, че България няма да спре промяната. България дълго време потъваше в блатото на корупцията, Една от основните институции Висшият съдебен съвет ни показа, че промяната там не е възможна. За корупция в България няма осъден нито един, а пред очите ни се източват милиарди, каза млад мъж, който се представи като Атанас.

Мариана Ангелова, която е един от организаторите във фейсбук подчерта, че е против вота на недоверие, защото е неоснователен.

"Искаме България да пребъде. Нека утре сме още повече", каза тя пред събралите се. Очакват се премиерът Кирил Петков и Никола Минчев. На шествието са Радостин Василев и министърът на отбраната Драгомир Заков.

Снимки: Агнес Методиева