Шиниъд О'Kонър изперкала заради сексуално насилие от страна на майка си

Стана ясна причината за смъртта на певицата

Новини
22:10 - 29 Юли 2024
3294
Шиниъд О'Kонър изперкала заради сексуално насилие от страна на майка си

Стана ясна причината за смъртта на певицата Шиниъд О'Kонър.

През уикенда задокеанските медии разпространиха информация, като се позоваха на британските власти, че е починала от естествена смърт. Представител на лондонския съд съобщи пред таблоида TMZ, че поради тази причина "съдебният лекар е прекратил участието си в разследването на нейната смърт".

Новината идва малко след като приятелят и продуцент на певицата - Дейвид Холмс, разкри, че

тя е "умряла от разбито сърце" заради трагичната смърт на 17-годишния ѝ син Шейн.

"Въпреки че Шиниъд беше невероятно издръжлива, аз напълно вярвам, че хората могат да умрат от разбито сърце", казва Холмс.

Шиниъд О'Конър почина една година след като 17-годишният ѝ син се самоуби.

Малко след смъртта му тя бе приета в болница, след като се обвиняваше за самоубийството му. Малко преди той да си отиде, тя публикува снимка с Шейн в X с надпис: "Той беше любовта на живота ми, светлината на душата ми. Бяхме две части от едно. Той беше единственият човек, който ме обичаше безусловно."

56-годишната певица бе намерена мъртва в жилището си през юли миналата година, след като полицията в Лондон се отзова на сигнал за жена в безпомощно състояние. През цялата си кариера

Шиниъд водеше битки с психичното здраве,

включително с биполярно разстройство и с депресия. През 2017 г. споделя, че за една година е направила осем опита за самоубийство.

Като дете е била жертва на сексуално и емоционално насилие от страна на майка си.

Въпреки тежкия си живот по думите на нейни приятели малко преди смъртта си Шиниъд О'Kонър е оставила впечатление, че е доволна от живота си и прави планове за бъдещето.

Шиниъд О'Kонър има издадени 10 студийни албума. Тя стана известна през 1990 г. с кавъра си на "Nothing Compares 2 U" на Принс. На музикалните награди "Билморд" през 1990 г. песента беше обявена за сингъл номер едно в света.