ШИЗОФРЕНИЯ: Военният министър разобличи лъжите на копейките, те: "Много сме доволни от вас"

Димитър Стоянов наби в главите дори на националистите, че МО няма как да изпрати рейнджъри в Украйна без решение на НС

Политика
14:09 - 25 Май 2023
3190
ШИЗОФРЕНИЯ: Военният министър разобличи лъжите на копейките, те: "Много сме доволни от вас"

ПП-ДБ покани Димитър Стоянов, за да разсее всякакви съмнения, че може да се пращат родни войници да се бият на фронта срещу Русия в Украйна, но изслушването на военния министър в служебния кабинет се превърна в отличен повод да се разсеят всички съмнения, че ПГ на "Възраждане" ръси само лъжи и пропаганда, идваща от Москва. 

Първи да изнерви националистите на трибуната се качи депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер, който подхвърли: 

"Няма да има призовки за никого - нито за Вас. Ако искате да бъдете истински мъже, излезте и си признайте вандализма и си изчистете сградата, която омазахте",

призова бившият министър на иновациите колегите си псевдонационалисти заради грозотията с хвърлената червена боя по сградата на Дома на Европа в центъра на София. Апелът му обаче остана нечут, а вместо това настана остра размяна на реплики между народни избраници. Многократно се стигна до покачване на напрежението в залата и само благосклонното отношение на председателстващата заседанието Росица Кирова от ГЕРБ спаси дясната ръка на КК Цончо Ганев от забележка и изгонване. 

Самият военен министър изрично подчерта, че темата за изпращането на наши рейнджъри в Украйна, лансирана от хората на Костя Копейкин в последните месеци, е повече от абсурдна и че депутатите, вместо с нея, трябвало с много по-голямо внимание да се занимават с тази за намесата на политиката в съдебната система. 

И макар да напомни многократно на "възрожденци" от трибуната, че: 

"В Украйна се води класическа война и единственият орган, който може да разреши изпращането на войски зад граница, сте вие, народните избраници. Служебното МО никога не е имало намерение да иска такова разрешение", от групата на Костадинов обърнаха плочата - този път за некомплекта в Българската армия, както и за предишните парламентарни решения, например, за изпращането на военна техника в Украйна. 

"МО не може да има намерения за изпращане на военнослужещи извън страната, в това число и в Украйна", уточни за пореден път Стоянов. 

Въпреки че сам разби на пух и прах митовете и лъжите на "Възраждане", военният министър бе засипан от хвалбите им. Николай Дренчев, военният ас на Копейкин, реши в заключение да се подмаже на Димитър Стоянов с думите:  

"Всъщност ние сме много доволни от това, което правите и от това, което в момента МО прави

- както за модернизацията на армията, така и по отношение на опитите да се структурира мибилизационният резерв, така и да се повиши интересът на младежите към военната служба. Предишните състави на Народното събрание направиха твърде много глупости, похарчиха твърде много пари".