Шофьор на „Максим” изхвърли в дъжда дете с 40 градуса

Платформата за таксиметрови услуги пълна с копърки, разследва я Върховната административна прокуратура

У нас
13:06 - 10 Април 2019
4665
Шофьор на „Максим” изхвърли в дъжда дете с 40 градуса

Отвратителна проява на безчовечно отношение към болно, 4-годишно момиченце сподели хореографът от Националната опера Теодор Воденичаров в социалните мрежи. Шофьор на скандалната фирма „Максим” изхвърлил столичанина и невръстната му дъщеричка в поройния дъжд вчера, защото детенцето имало наглостта да се изкашля в автомобила му.

Ето какво написа Теодор в социалните мрежи (без редакторска намеса):

Днес се случи нещо невероятно. Понеже дъщеря ми беше с 39,5 градуса и трябваше спешно да хвана такси и да се изстрелям към личният лекар. Поръчах от maxim, дойде бързо, качих е се с детенце и тръгнахме. След около 200метра дъщеря ми се изкашля, шофьора каза "Ооо тя е болна сега ще ме зарази", след което продължи да коментира "аз да не съм линейка", "трябваше да напишете в приложението, че сте болни", колко нелепо. След което не знам как му даде съвест да каже, "слизайте от колата" бясно отби и ни изхвърли. Онемях и не знаех как да реагирам с 4-годишно дете в ръцете изнемощяло от високата температура!!! След което направих проверка на автомобила и се оказа, че незаконно се подвизава като шофьор на 91280, а фирмата maxim не отговаря за случилото се. Единственото, което мога да направя е да пусна жалба в МВР и да му изпратят финансова полиция, което мен не ме удовлетворява чисто морално значение и дискриминиращо поведение. Моля за адекватна помощ! Искам справедливост!

В момента Върховната административна прокуратура проверява множество данни за нерегламентиран таксиметров превоз на пътници чрез мобилно приложение „Максим”. Целта е да се установи има ли нарушения на Закона за автомобилните превози, от рода на реализиране на таксиметрови превози, без да са издадени изискуемите разрешения на фирмата. С други думи – от руската платформа се възползват множество копърки като гореописания наглец. Водещите таксиметрови превозвачи отдавна настояват за регулация на дейността на новия „Юбер”.

Снимката на таксито е от фейсбук профила на Теодор Воденичаров