Шофьорът от катастрофата до „Болшевик“ се оказа пиян

Новини
13:47 - 26 Февруари 2021
1339
Шофьорът от катастрофата до „Болшевик“ се оказа пиян

Шофьорът, който снощи причини катастрофа в района на бившия инструментален завод „Болшевик“ в Габрово, се оказа че е бил пиян. Дрегерът отчел 1,67 промила алкохол.

Официалната информация по случая, за който снощи съобщихме, беше оповестена днес, 26 февруари, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията 23-годишният водач на лекият автомобил „Рено Сценик“, се е движел по бул.“Столетов“ в посока бул.“Хемус“.

Той предприел изпреварване на движещия се пред него „Фолксваген Пасат“, без да се убеди, че колата, която ще изпреварва, не е подала сигнал за изменение на посоката си на движение, след което се ударил в лявата част на завиващия автомобил.

В следствие на сблъсъка пострадал 49-годишният водач на „Пасат“-а, който бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с натъртвания в областта на кръста, без опасност за живота.

Веднага след катастрофата участниците в инцидента били тествани за употребата на алкохол, като техническото средство отчело 1,69 промила за 23-годишния.