ШОК: 2 лева кюфтето и кебапчето на Бузлуджа

Политика
16:50 - 30 Юни 2021
6822
ШОК: 2 лева кюфтето и кебапчето на Бузлуджа

Масов отлив от бесепарския актив за провеждането на традиционния бузлуджански събор се наблюдавал из редиците в последните дни, докато текат финалните приготовления и организация, научи Lupa.bg. Основната причина тази година не била в коронавирусната епидемия, а в променената дата на събора - 3 юли. 

В началото на месеца шефката на Столетницата Корнелия Нинова обяви, че мести с цял месец събора под Чинията, за да надъха електората точно преди парламентарните избори, което възмути мнозина. Затова голям брой социалисти се канят да спазят традицията и да се качат на Историческата поляна, макар и неорганизирано изрично, в първия уикенд на август. 

Допълнителен отлив от желаещи да отбележат годишнината от Учредително събрание на БСДП на Димитър Благоев-Дядото, се явявала неяснотата дали ще има достатъчно адекватно финансиране както за транспорт до върха, така и за празничната програма. 

По наша информация традиционно там за бесепарите ще пее Петя Буюклиева, народни състави, а водещ ще е кандидат-депутатът и водещ на червената телевизия Александър Симов. 

Голямото разочарование за пенсионерите, които представляват основно събора на Бузлуджа, обаче е в менюто. Горе ще ги посрещнат прескъпи скари и мобилни пивници, като източниците ни разкриват, че тройка кебапчета ще се търгува за 5 лева, а само за едно кюфте ще трябва да се бръкнат с близо 2 лева.