ШОК: Българин се самоуби в избирателна секция в Италия

Крими
18:53 - 26 Септември 2022
3985
ШОК: Българин се самоуби в избирателна секция в Италия

Млад българин се обеси по време на гласуването в избирателна секция в град Мондрагоне, област Кампания, съобщиха местните италиански медии. 

Според изданието „Казертанюз” това станало по време на вота на улица „Комо” в южното градче с 29 хиляди жители, в което живеят много българи. Избирателната секция била разположена в училище „Винчи-Буонароти”. В 13 часа в неделя българинът се обесил на навес в структура до училището. Трупът му след това паднал в секцията, където гласували избиратели, предизвиквайки шок сред тях и сред членовете на избирателната комисия.

Веднага след това била извикана „Бърза помощ”, но тя успяла само да констатира смъртта на момчето. Бил спрян и потокът от хора към секцията заради операцията по изнасянето на тялото му.

„Днес е тъжен ден за общността ни заради смъртта на младия българин в двора на средното училище „Буонароти”, коментира във фейсбук кметът Франческо Лаванга. „Изказвам солидарност с близките на жертвата. Не съществуват никога правилни думи пред смъртта, необходимо е само да замълчим”, писа кметът.