ШОК! Нашите биха Кипър в Ларнака

Кирил Десподов и Спас Делев вкараха головете

Футбол
22:27 - 16 Ноември 2022
3701
ШОК! Нашите биха Кипър в Ларнака

България срази Кипър с 2:0 в контрола на „АЕК Арена“ в Ларнака и записа трета поредна победа под ръководството на сръбския треньор Младен Кръстаич. Дебют срещу кипърците за националния тим направи таланта на Фиорентина Димо Кръстев, а Кирил Десподов и Спас Делев вкараха головете.

Силната игра на България даде резултат в 24-ата минута, когато Спас Делев отне топката от кипърски защитник, напредна в полето на домакините и изведе Десподов сам срещу Панайи отляво и този път звездата на Лудогорец с прецизен удар матира стража на кипърците за 0:1.

В 33-ата минута Кипър пропусна първата си страхотна възможност за гол. Питас беше изведен зад отбраната на българите, навлезе в наказателното поле и отправи удар, с който преодоля Даниел Наумов, но Петко Христов успя да изчисти от голлинията. Три минути преди края на първата част гредата спаси кипърците от втори гол. Йоан Стоянов отне топката от противников футболист на аутлинията и намери Десподов в наказателното поле. Капитанът на "лъвовете" нанесе удар, който след рикошет среща страничната греда, а след това Панайи изчисти. 

След почивката "лъвовете" продължиха да бъдат активни, но кипърците леко поизостриха играта си. Така или иначе положения в първия четвърт час на второто полувреме пред двете врати нямаше. След час игра дебютантът Димо Кръстев сгреши и можеше да се стигне до гол, след като Какулис излезе сам срещу Наумов, но пусна прекалено лош пас за тичащия паралелно с него Питас.

В 71-ата минута Илиан Илиев пропусна хитро топката за Кирил Десподов, който изведе чудесно зад отбраната на гостите Спас Делев и нападателят преодоля Панайи за 0:2. Малко след попадението Христофи удари с лакът в лицето Димо Кръстев и разкървави българския защитник, но не получи картон. В 84-ата минута влезлият като резерва малко преди това Георги Русев открадна топката и подаде за Десподов, но този път капитанът ни нямаше късмет и ударът му бе блокиран от съперник.

В добавеното време на мача Десподов се озова на стрелкова позиция, но ударът му рикошира в противников футболист и излезе в корнер, а резултатът остана непроменен.