Шок в магазина: Столичанка откри червеи в пакет с пластмасови чаши

Новини
13:40 - 14 Ноември 2019
2622
Шок в магазина: Столичанка откри червеи в пакет с пластмасови чаши

Столичанка остана шокирана от „откритие” в пластмасови чаши за еднократна употреба, предлагани по 100 бройки в една от най-популярните хранителни вериги в столицата. Купувачи откриха жива „находка” върху прозрачните изделия - червеи, някои от които запечатани фабрично на ръбчето на самите чаши.

„Тъкмо да си сипя кафе, за да го пия навън и видях белите гадинки да се разхождат по няколко от чашите. Когато се вгледах, видях, че част от тях са като вградени в пластмасата. Отвратително!”, разказа неприятно изненаданата столичанка.  

Жената занесла чашите обратно в магазина, за да сигнализира на управителя на хранителния магазин да изтегли партидата от щандовете. Проверка на няколко пакета пред клиента е установил, че останалите опаковки са чисти.

В крайна сметка топката отива при фирмата-производител на пластмасовите чаши - „Пластик”, която прави въпросните масово купувани изделия за еднократна употреба. 

Специалисти предположиха, че е възможно чашите да не са били съвсем чисти, преди да бъдат опаковани и така ларвите са се самозародили вътре в найлоновия плик, особено ако са държани в топло и влажно помещение.