ШОК във фейсбук: Убитата Алекс е жива, вързана за мост

Цяла Румъния следи казуса, заради който оставки хвърлиха двама министри

Новини
12:56 - 31 Юли 2019 (обновена)
12995
ШОК във фейсбук: Убитата Алекс е жива, вързана за мост

Истински шок в северната ни съседка се случва в момента, след като за убитото от таксиметров шофьор 15-годишно момиче Александра, се написа във фейсбук, че е жива. Ясновидец е изпратил съобщение в фейса, че момичето е живо и е заключено до мост и ще умре от глад, ако не бъде намерена навреме.

Lupa.bg научи, че в момента полицията проверява местата в Каракал, където се предполага, че може да бъде младото момиче. Припомняме, че заради свирепото престъпление оставки подадоха шефа полицията Йоан Буда и двама вътрешни министри. Според информация до момента, детето е убито от таксиметровия шофьор Георге Динка, който карал незаконно такси.

Медията ни научи, че след убийството полицията не е намерила телефона на Александра, затова цялата общественост в северната ни съседка се надява детето да е наистина живо.

В момента полицията прави претърсвания, а всички румънски медии отразяват работа на ченгетата. До този момент се знае само, че 3 ченгета са изпратени на мястото, където се смята, че е вързана Алекс.

Те са прескочили оградата на изоставена сграда и са направили проверка вътре, след което с бърза скорост са се отправили към полицейското управление.

Задържаният таксиметров шофьор в момента е изпратен на психиатрична експертиза. Той твърди чрез адвокатите си, че е бил бит от полицаите. Бил е съборен на земята и е удрян с ботуш. Лекари ще установяват тепърва дали има насилие над него. Главният прокурор на Румъния е категоричен, че до момента няма каквито и да е данни момичето да е мъртво. При претърсване на дома на бакшиша, не са открити нито следи от кръв, нито и каквито и да е други доказателства.

Смята, се че тялото на детето е изгорено в контейнер. Преди да изчезне, момичето е трябвало да се види с гаджето си Мариан, който е на 18 години. Родителите на Александра твърдят, че момичето се е обадило 3 пъти на телефон 112, като е искало помощ, но от там са се отнесли несериозно, като смятали, че някое дете се бъзика по телефона.

Задържаният таксиджия е казал две различни версии пред ченгетата. Първо той е признал, че е изхвърлил останките от изгорелия труп в река Олт, после казал, че те са в Дунав. Той е бил категоричен, че е оставил Александра за 2 часа сама в дома му. Когато се прибрал я е намерил мъртва. Изплашил се, затова решил да изгори тялото.

Цяла Румъния се моли момичето наистина да е живо.

Румъния си спомни и за случай в Крайова от преди 3 години. Тяло на момиче със същото име беше намерено в парка, в който тя работила като сервитьорка месец след изчезването й. Липсвали обаче главата и едната ръка, а трупът бил наяден от кучета. Смята се, че извършител на престъплението е същият таксиметров шофьор, за който се смята, че е убил и Алекс от Каракал. 

Очаквайте подробности.