Щерката на Любка Качакова нападна Грета Тунберг (ВИДЕО)

Личности
18:00 - 08 Януари 2020
17799
Щерката на Любка Качакова нападна Грета Тунберг (ВИДЕО)

Филипа Николова, дъщерята на бившия министър на икономиката в кабинета „Сакскобургготски” и на екологията при тройната коалиция Любка Качакова, нападна позьорката Грета Тунберг! 16-годишната нашенка живее в Лос Анджелис, САЩ и вече проправя свой път в зелените каузи по цял свят.

Филипа направи видео, публикувано в Youtube, в което се обръща към шведската активистка Грета Тунберг. Българката атакува Тунберг за речта, която изнесе пред ООН.

Ето какво каза щерката на Любка Качакова:

"Грета, ти спря да ходиш на училище, за да говориш за промените в климата. Но има милиони деца, които дори не са стъпвали в училище. Казваш, че детството ти е откраднато. Нека те попитам - когато растеше, имаше ли храна, която да ядеш? Защото милиони деца умират от глад. Имаше ли вода, която да пиеш? Милиони деца умират, защото нямат чиста вода. Трябвало ли е да работиш, за да оцелееш?

Милиони деца напускат училище, защото трябва да работят. Ти знаеш какво е да ходиш на училище и да имаш нормално образование. Също така знаеш какво е да имаш тоалетна.

Така че, Грета, нямаш никакво право да се оплакваш за своето детство", казва 16-годишната българка.

"Грета, не можеш да противопоставиш икономиката на опазването на околната среда. Надявам се, че знаеш, че най-великите постижения в човечеството, науката и изкуството, са постигнати благодарение на финансовата подкрепа на богати хора. Грета, нямаш право да обвиняваш богатите, че не помагат в намирането на решение на проблема. Това не е честно.

Богати хора като Опра, която построи училища за момичетата в Африка. Като Мат Деймън, който помага на хората в Африка да имат достъп до чиста вода. Организацията на Бил Гейтс и жена му е помогнала на толкова много хора в нужда. Надявам се някой ден да се срещнем и да работим заедно", завършва Филипа Николова.