Шварценегер : "Терминатор" вече съществува и заплашва човечеството

Трябва да бъдем внимателни, предупреждава Арни

Мистика
14:35 - 05 Юли 2023
2856
Шварценегер: "Терминатор" вече съществува и заплашва човечеството

Бъдеще, което някога изглеждаше като далечен сценарий за научна фантастика, се превръща в зловеща реалност. Известният американски филмов актьор, звезда от култовата филмова поредица "Терминатор" - Арнолд Шварценегер, предупреждава за опасността от изкуствения интелект.

Шварценегер, който изигра ролята на непобедим киборг във филмите за терминатора, казва, че историята на поредицата е своевременно предупреждение за възможните последици от това, че машините придобиват интелект и способност да действат сами.

„Сега, десетилетия по-късно, това се превърна в реалност. Така че вече не е фантазия или нещо футуристично“, посочва Шварценегер пред списание People.

Точността на прогнозите на филма „Терминатор“ става все по-тревожна, тъй като научният и технологичен напредък ни доближава до точката, в която изкуственият интелект може да надмине човешкия ум. Развитието на роботиката и изкуствения интелект напредва бързо и много учени и експерти изразяват загриженос относно потенциала на подобни технологии.

Филмът "Терминатор" е предупреждение, че машини с развито и независимо мислене могат да поемат контрола над живота на хората и дори да се превърнат в заплаха за човечеството. Шварценегер призовава за съзнателно отношение към развитието и използването на изкуствения интелект.

„Трябва да бъдем внимателни и да погледнем назад в историята, за да избегнем това, което предсказа филмът Терминатор“, настоява Арни.