Си Дзинпин призова китайските пехотинци да се готвят за война

Той също така иска да се увеличат усилията за ускоряване на трансформацията на корпуса

Свят
11:38 - 15 Октомври 2020
2456
Си Дзинпин призова китайските пехотинци да се готвят за война

Президентът на Китай Си Дзинпин призова военнослужещите да се готвят за война и да демонстрират абсолютна преданост и надеждност по време на посещение във военна база в южната провинция Гуандун, където е имал обръщение пред корпуса на морската пехота на Народноосвободителната армия на Китай (НОАК), предава ТАСС.

„Необходимо е да се концентрират всички мисли и сили върху подготовката за война, като се гарантира състояние на повишена бойна готовност“, цитира думите му агенция Синхуа.

Както отбеляза Си Дзинпин, „Морската пехота е елитна единица, която носи на своите плещи изключително важна задача да защитава държавния суверенитет, сигурността, териториалната цялост и интересите на страната“.

Той също така призова да се увеличат усилията за ускоряване на трансформацията на корпуса и повишаване на неговата бойна ефективност, за да се създаде мощна армия. Според държавния глава обучението на морската пехота трябва да съответства на стратегията за развитие и сигурност на страната.

В обръщението си ръководителят на КНР също посочи, че военните „трябва да бъдат дисциплинирани, да гарантират абсолютна лоялност, безкористност и надеждност“.

Китайският президент Си Дзинпин пристигна в провинция Гуандон, за да присъства на тържествата по случай 40-годишнината от създаването на първата специална икономическа зона в страната в Шенжен.