Сигнал до Lupa.bg: Копейкин във фиктивен развод, за да спаси имотите си (ДОКУМЕНТ)

Политика
12:57 - 22 Декември 2020
48528
Сигнал до Lupa.bg: Копейкин във фиктивен развод, за да спаси имотите си (ДОКУМЕНТ)

Симпатизант на „Възраждане” изпрати сигнал до Lupa.bg, в който твърди, че лидерът Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин, се е развел фиктивно, за да спаси имотите, които придобил с пари от партийната субсидия.

Фенът на политическата сила, която в момента е пред заличаване по искане на прокуратурата, се чуди как е възможно Костадинов, който от сутрин до вечер се кълне в семейните ценности, като има две деца и съпруга, за пред властите и закона той се води разведен от вече почти 3 години.

На 26.03.2018 г. Районният съд във Варна се произнася с решение по гражданско бракоразводно дело № 14183 от 2017 г., заведено от Копейкин и съпругата му Велина, които желаят бракът им да бъде прекратен по взаимно съгласие.

Според запознати обаче и до ден днешен те живеят заедно като семейна двойка и реално никога не са се разделяли. Оказва се, че до съвсем скоро нито един от приятелите им, както и от съратниците на Костадинов в партията, не знаели за развода. Буквално преди броени дни лъснал фактът, че партийният лидер, който ката ден се опитва да убеждава обществото в своята отдаденост на традиционните български ценности като семейството, всъщност е разведен.

Новината в момента е една от най-обсъжданите вътрешнопартийни драми във „Възраждане“, в партията са буквално шокирани. Според партийния актив единственото възможно обяснение за това решение на Костадин и Велина е в машинациите със субсидията на партията, за която Костя Копейкин в момента е разследван.

Ето какво пише симпатизант на „Възраждане“ в писмо до Lupa.bg:

Здравейте,

Пише ви един обикновен член на партия „Възраждане“ от една от местните общински структури на партията. Макар все още да се водя действащ член на „Възраждане“, нещата, които се случват в нея, започват дълбоко да ме отвращават.

След първоначалните информации от средата на тази година, че има нещо нередно около разходването на държавната субсидия и последвалите разследвания около партията и нашия лидер Костадин Костадинов, бях склонен да мисля, че тези неща са част от обичайните за нашите географски ширини политически боричкания.

Смятах, че срещу Костадинов се води компроматна война, а действията на институциите са породени от задкулисно действие, което има за цел единствено и само да го отстрани от политическата битка с неполитически средства. Това продължи, докато до мен не достигна информация, която в последствие бе подкрепена и документално.

Преди около месец и половина, бивш член на „Възраждане“ ми изпрати файл, в който се съдържаше в сканиран вид решението по бракоразводното дело на Костадинов и съпругата му Велина.

Нашият лидер, който всички до този момент считахме за стожер на семейството и семейното огнище – разведен… Не можех да повярвам!!!! Ама, как така… Как ще е разведен, без никой да разбере!? Още повече, той винаги е казвал пред всички, че има най-щастливото и здраво семейство, а съпругата му била най-прекрасната жена на света.

Факт е, че той и Велина никога не са се разделяли и затова има стотици свидетелства на близки, приятели и партийци. Той винаги е идвал с нея на официални партийни събития, а тя непрекъснато споделя снимки от семейния им живот в социалните мрежи. И изведнъж - разведени…

Тук нещо сериозно намирисва. Тогава се върнах към част от обвиненията спрямо Костадинов за присвояване на партийната субсидия. Едно от тях касае именно Велина, затова че е закупила сама апартамент в елитен квартал на Варна за около 100 000 хиляди лева.

Човек веднага си задава въпроса защо го е закупила сама, а не като семейство заедно със съпруга си, след като са в брак!? Дали не е било това целта на упражнението, наречено „развод“ – да прикрият имущество, придобито с пари, с неизяснен произход!? Знаете, че лидерите на партиите всяка година декларират доходите и имуществата си пред КПКОНПИ. Както своите, така и тези на свързаните с тях лица – съпруги, съпрузи и т.н. Разводът им е от март 2018 г., а придобиването на апартамента от Велина става през октомври 2019 г. – година и половина след него. Логиката им е проста – щом са разведени, Костадинов не е длъжен да декларира имота пред КПКОНПИ, защото вече няма формална връзка с бившата си съпруга повече от година.

Така въпросът е решен.

Защо обаче ще си правят труда да измислят подобна сложна схема, за да прикриват придобиването на един апартамент, ако всичко около него е законно, а парите, с които е придобит, са „чисти“!? Изглежда нещата, които се говорят за присвояване на партийната субсидия от Костадинов, не са лишени от логика… Едно е сигурно обаче, аз бях дотук!

Искрено Ваш,

Честен Възрожденец

П.С.

Прилагам в сканиран вид файл с решението по бракоразводното дело на Костадин Костадинов: