Сигнал до Lupa.bg: Ватмани нагло подминават мръзнещи на спирки хора

Новини
18:00 - 12 Януари 2021
3106
Сигнал до Lupa.bg: Ватмани нагло подминават мръзнещи на спирки хора

Ватмани на трамвай масово не спазват разписанието и подминават спирки, когато на тях има чакащи в студа хора. Нарушението става по-късните часове, когато мотрисите правят последен курс, преди прибирането в депото.
За това сигнализираха пред Лупа бг пострадали столичани.

Издънките ставали най-често на спирките по булевард "Рожен" и "Триъгълника", които са в непосредствена близост до трамвайното депо.

Възрастна жена разказва, как трамвай номер 11, който по разписание е трябвало да спре на спирка, подминал нагло покрай чакащите хора. "Този трамвай го имаше както на таблото, така и в мобилното приложение за разписанието на градски транспорт. Следователно той трябваше да спре на спирката", разсъждава ядосаната жена. Тя трябвало да изчака още 21 минути следващата мотриса.

Проверка на медията ни показва, че ватманите са длъжни да спират на спирките, които са на път за депото. Явно обаче някой изморен служител е предпочел да побърза, за да си сипе вечерната порция ракийка, разсъждава пренебрегнатата от ватмана пътничка.

Така на практика столичани са оставени на произвола по спирките и на съвестта на съответните водачи на тежкате железни мотриси.

Снимка: Агнес Методиева