Сигнал за бомба спря за кратко учебните занятия във великотърновско училище

Новини
13:00 - 04 Май 2023
1162
Сигнал за бомба спря за кратко учебните занятия във великотърновско училище

Сигнал за бомба е бил подаден в 9,20 часа на 4 май на стационарен телефон в администрацията на СУ "Г.С.Раковски" във Велико Търново.

Служителят, който приел обаждането споделил, че детски глас е отправил заплахата с думите: "В стаята има бомба". Когато попитал, къде точно е поставено взривното устройство, подателят на сигнала затворил слушалката.
Директорката на училището Ренета Савова незабавно се обадила на телефон 112. На място веднага пристигнали екипи на полицията и пожарната. Извършили оглед на всички помещения в училището. Школото се помещава в една сграда със Спортното училище. Проверени са и класните стаи и на двете учебни заведения, както и на общежитието към тях, но адска машина не е открита.
Не се е наложило 70-те ученици да бъдат евакуирани.

Само преди седмица в училището провели учение и по-малките деца се изплашили при евакуацията под звука на сирена. След като били изведени на двора, много от малчуганите се разплакали. 
"Преценихме, че в случая няма опасност за здравето и живота на учениците и персонала и заради това не сме ги извеждали, за да не се стресират", обясни Ренета Савова. 
От ОД на МВР във Велико Търново увериха, че по случая се води разследване и извършителят се издирва.