Силен старт за "Ягодова луна"

Над 30% от зрителите са гледали първия епизод на новия български сериал

Култура
16:19 - 26 Февруари 2020
9832
Силен старт за "Ягодова луна"

Новият български сериал “Ягодова луна” тръгна с голям успех по Нова телевизия, отчетоха пийпълметричните агенции. 30,5% от зрителите пред екраните са гледали първия епизод на поредицата по Нова телевизия във вторник вечерта. Прогнозата е, че аудиторията ще се увеличава още, както се случи с друг наш сериал - "Пътят на честта".

Зрителите харесват най-много Асен Блатечки и Стефка Янорова, които се разписват със знакови актьорски постижения. "Блатечки е много автентичен, все едно цял живот е бил пожарникар - много естествено стои", коментират в интернет форумите.

Там обаче не липсват и критики към сериала. Тв аудиторията недоволства от дежурното присъствие на Ивайло Захариев, който - любезно казано - не е сред най-талантливите актьори. Зрителите определиха като положително, че героят на Ивайло загива още в първия епизод. 

"Пак ли гледаме Мартинчо? Добре, че като пожарникар няма реплики и умря още веднага, да не го търпим до финала. Абе защо все го пробутват този връзкар?", коментират героя на Захариев в мрежата.

Похвали валят за Радина Боршош и Александър Сано, които са другите звезди на поредицата. В общи линии, преобладават положителните оценки.

"Ягодова луна" е афиширан като "героично-романтична драма". Сериалът ще се излъчва всеки вторник вечер от 22 ч. по Нова тв. Епизодите са 12. Поради огромния интерес към сагата е възможно да има и продължение, намекват в тв средите.