Силвена Роу стана почетен професор в УХТ
Ще прави магистърска програма на тема „Храна за дълголетие и биохакинг“

Шеф Силвена Роу беше удостоена с Почетен професор на практика в Университета по хранителни технологии – Пловдив.
Ролята й ще бъде да работи с академичния състав – професори, академици и доценти – за да създаде магистърска програма (МА) на тема „Храна за дълголетие и биохакинг“, пише "Марица".
"Ще разработим и специализиран курс за всички, които желаят да обогатят своето образование и професионална квалификация с тези съвременни знания. Щастлива съм, че ще мога да допринеса с моя дългогодишен опит като водещ световен специалист и шеф в областта на биохакинга и храненето за дълголетие, както и вече преподавател в Женевския колеж по науки за дълголетието, където преподавам на английски език курса „Храна за дълголетие“. Чувствам това признание като прекрасен мост между науката, гастрономията и бъдещето на човешкото дълголетие. Да се срещна с над 600 невероятни студенти беше преживяване, което ще помня завинаги. Те ми казаха, че са се вдъхновили от думите ми, но истината е, че аз бях още по-вдъхновена от тяхната енергия, сила и страст. Това беше изключителен обмен — момент на истинска свързаност, любопитство и надежда за бъдещето.Чувствам се безкрайно благодарна на всички, които дойдоха, и дълбоко развълнувана и смирена от любовта и ентусиазма, които получих в този ден", заяви Силвена Роу.