Синът на арабски шейх убит в Лондон заради златен "Ролекс", отрупан с диаманти

Новини
22:26 - 10 Декември 2019
20433
Синът на арабски шейх убит в Лондон заради златен "Ролекс", отрупан с диаманти

Студент от Оман бе наръган пред легендарния магазин „Хародс“ в центъра на Лондон заради златен часовник „Ролекс“, а 3 часа по-късно почина от раните си. Оказа се, че той е бил син на шейх – основател на една от най-големите империи за недвижими имоти в Близкия Изток, съобщава британският в. "Дейли Мейл“.
 
Убитият е 20-годишният Мохамед бин Абдулах ал Арайми. Той излизал с приятел от ресторант в Найтсбридж в петък вечерта, когато бил нападнат. Счита се, че той се е опитал да окаже съпротива на нападателите, при което е бил наръган с нож в гърба. Младият мъж е паднал на земята под елхата близо до луксозния магазин за бижута. Неговият приятел също е бил ранен, но леко. Той вече е пуснат от болницата.

Златният "Ролекс" с диаманти, привлякъл вниманието на апашите

Убитият Мохамед е най-малкият син на шейх Абдулах ал Арайми – основател на „Ал рейд Груп“, която през 2018 г. откри търговски център в Мускат за 130 млн. паунда. Семейството се смята за изключително близко до управляващата династия в Оман. То прекарва голяма част от годината в Лондоон и притежава няколко апартамента в центъра на Лондон срещу хайд Парк.

От лондонската полиция са категорични, че нападението е извършено с цел обир и няма расистки подбуди. Синът на шейха е привлякъл вниманието на нападателите си със златен "Ролекс", отрупан с диаманти, който носел на ръката си. Цената на бижуто е над 45 000 паунда (около 120 000 лева).