Синът на пиромана Ламбе се оказа съученик на шеф в културния център

Слави Трифонов настоява ветото над Скопие да остане

Свят
19:55 - 14 Юни 2022
3698
Синът на пиромана Ламбе се оказа съученик на шеф в културния център

Правата на българите в Северна Македония не търпят отлагане. Сега имаме историческа възможност да се преборим за нашите събратя. Това е наш безусловен български дълг. Падането на българското вето, преди вписването на българите в Конституцията на Северна Македония, е отлагане на решаването на проблема с човешките права на българите там. За това предупреди лидерът на ИТН Слави Трифонов по повод информацията от последните часове, че премиерът Кирил Петков ще се опита да заобиколи фактора "МВнР" и министърката на ИТН в оставка Теодора Генчовска с цел по-лесното и бързо вдигане на ветото от София над Скопие. 

Трифонов публикува интервю на нашенец от РСМ, дадено в неговата телевизия "7/8 ТВ", дадено вчера. В него Петър Колев казва: 

“Каквито правила важат за албанците, за турците, за власите, за ромите, за сърбите, за бошняците, за тези, които се самоопределят като македонци, същите правила да важат и за нас българите, които живеем там.”

“Повече от 100 години се прави всичко възможно да не остане жив българин в Македония.”

“Секретарят на културния център “Иван Михайлов” Георги Църномаров - неговият син, и синът на подпалвача на културния център - Ламбе Алабаковски, са съученици и седят един зад друг на чиновете. Това е трагедията на Македония - тези деца още от първи клас ще бъдат индоктринирани на омраза, на агресия, на това да мрази другия.

Защото единият баща смята, че е българин, а другият баща смята, че не е българин. И това е проблемът на Македония". 

“За последния период от време няколко пъти са били палени български символи, били са нападани пробългарски активисти в Северна Македония. Този случай в Битоля не е инцидент. Това е една ясна тенденция", казва още българинът, живеещ в РСМ.