Сингапур разрешава до 5 души на маса в заведение

Новини
13:04 - 26 Ноември 2021
1058
Сингапур разрешава до 5 души на маса в заведение

Правителството на Сингапур съобщи, че ще облекчи социалните ограничения, наложени за овладяване на разпространението на КОВИД-19, след като броят на инфекциите в града-държава се стабилизира през изминалия месец.

От понеделник ще бъде разрешено събирането и храненето в заведения на една маса на до пет души, докато сега това е разрешено само за групи от по двама ваксинирани, казаха на пресконференция министри.

По думите им като цяло броят на инфекциите и ситуацията в болниците до голяма степен са се стабилизирали.

"В момента преминаваме към живот с КОВИД-19", каза пред журналисти министърът на промишлеността и търговията Ган Ким Юн и добави: "Знам, че мнозина или някои предпочитат по-бързо отваряне, но трябва да го направим много внимателно и стъпка по стъпка".

"Това означава, че ще облекчим някои мерки, ще наблюдаваме и ще гарантираме, че ситуацията остава под контрол и стабилна преди да продължим разхлабването на ограниченията", допълни министърът.

Дневният брой на новозаразените с КОВИД-19 в Сингапур падна средно под 3000 души. Близо 80 процента от 5,45-милионното население на града-държава и напълно ваксинирано.