Синовете на французина, загинал в катастрофата на Околовръстното: Това е убийство!

Топ
18:43 - 27 Септември 2022 (обновена)
6359
Синовете на французина, загинал в катастрофата на Околовръстното: Това е убийство!

„Очевидно не е добре за караш, когато си пиян и дрогиран. За нас това е убийство”. Това заяви пред Нова телевизия един от синовете на французина, който загина при жестоката катастрофа на Околовръстното в неделя рано сутринта. По думите му майката остава в лошо състояние с множество счупени кости и прешлени.

"Свижданията са трудни, защото тя не трябва да се движи за повече от 45 дни. Тя е объркана, не разбира какво се е случило. Заради лекарствата, които ѝ дават не знаеше, че е претърпяла инцидент“, каза още той.

Семейството има четирима синове. Единият от тях живее у нас, след като се оженил за българка. Родителите му са го изненадали, като дошли на гости за рождения му ден. Катастрофата става в деня, в който френските граждани си тръгват.

„Бяха казали, че ще се обадят, когато пристигнат във Франция. Никой не ни се обади. През целия ден се опитвахме да се свържем. Първо помислихме, че са уморени заради дългото пътуване. Звъняхме им на всеки час. Вечерта се притеснихме. Обадихме се в хотела и оттам ни казаха, че е станала катастрофа”, разказа Самюел, който живее в Банско.

„За нас сега е от значение нашата майка и тя да получи най-добрата помощ за нейната помощ. Искаме да си я приберем у дома в добро състояние. Има счупвания на гръбнака. Искаме да сме сигурни, че един ден тя ще ходи отново и всичко ще е наред”, казва Самюел.