Сироп от бъзов плод с ябълков сок

за 1 литър

Кухня
11:49 - 16 Юли 2019
3714
Сироп от бъзов плод с ябълков сок

Продукти

400 г плод бъз

ябълков сок

500 г захар

 

Приготвяне

Плодчетата бъз се отделят от клонките. Заливат се с 1,5 л вода.

Кипва се и се вари на тих огън около 15 мин. докато плодчетата омекнат.

Изцежда се през фина кърпа, за да остане чист сок (за по-лесно може да се пасира и да се прецеди).

Долива се до 1 литър с ябълков сок и се разбърква със захарта.

Отново се загрява почти до кипване.

Пълни се в бутилки и се обръщат върху капачките докато изстине.

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.