Сироп от бъзов плод с ябълков сок
за 1 литър
Кухня
11:49 - 16 Юли 2019
3840
Продукти
400 г плод бъз
ябълков сок
500 г захар
Приготвяне
Плодчетата бъз се отделят от клонките. Заливат се с 1,5 л вода.
Кипва се и се вари на тих огън около 15 мин. докато плодчетата омекнат.
Изцежда се през фина кърпа, за да остане чист сок (за по-лесно може да се пасира и да се прецеди).
Долива се до 1 литър с ябълков сок и се разбърква със захарта.
Отново се загрява почти до кипване.
Пълни се в бутилки и се обръщат върху капачките докато изстине.
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.