Сийка Милева: Васил Божков и Цветан Василев са в заговор срещу прокуратурата

Двамата олигарси имат участие в протестите срещу правителството, заяви говорителят на главния прокурор

Актуални новини
11:22 - 14 Юли 2020
5028
Сийка Милева: Васил Божков и Цветан Василев са в заговор срещу прокуратурата

Васил Божков и Цветан Василев са партньори в заговор срещу прокуратурата, контактуват с политици и журналисти и имат участие в протестите от последните дни. Това стана ясно от извънредното изявление на говорителя на главния прокурор Сийка Милева. 

"Всяка съдебна система се нуждае от силни и независими прокурори. Днес прокуратурата е подложена на безпрецедентен политически натиск. Продължението на тези атаки предстои. Следващата стъпка е да бъде унищожена прокуратурата", каза още Милева. Днес прокуратурата ще публикува доказателствата за това как политици, обвиняеми олигарси и журналисти си партнират срещу разследващите. 

Тя отново каза, че прокуратурата подкрепя правото на всички да протестират. Но според нея обвиняеми използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата.

Гешев се закани да доказва, че "никой не е над закона" - стана ясно от негов пост в туитър днес по-рано.

"Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!". Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев по повод позицията, с която посолството на САЩ у нас подкрепи протестите срещу правителството и самия Гешев. Прочитът на Гешев на позицията е, че САЩ подкрепя действията му. В същото време в нея се изразява подкрепа за протестите в страната, чиито основни искания са оставка на правителството и на главния прокурор.