Скандал: Футболната федерация на РСМ изхвърли български отбор

Спартмани неочаквано е изваден от 3-та лига "Изток", обясни Виктор Стоянов от фондация "Македония", чиято собственост е тимът

Балкани
20:29 - 08 Септември 2023
104916
Скандал: Футболната федерация на РСМ изхвърли български отбор

Футболната федерация на Северна Македония незаконно изхвърли отбора на фондация "Македония" Спартмани от село Градско Балдовци (до Струмица) от 3-та лига "Изток" на Северна Македония. За това съобщи председателят на фондацията Виктор Стоянов.

Отборът се подготвяше за новия сезон, заплати таксата си участие от 1000 евро и ден преди жребия за мачовете от новия сезон от футболната федерация пристигна съобщение, че отборът в изваден от лигата, тъй като бил отпаднал предния сезон, завършвайки на 9-то място от 12 отбора.

"Това не отговаря на истината, тъй като в 3-та лига "Изток" няма отпадащи отбори, защото няма 4-та лига. Таксата за участие от 1000 евро бе върната на отбора. Истинската причина да бъде изхвърлен отборът ни е, защото е собственост на фондация "Македония" и е представител на българите в страната. Скопие не желае българите в страната да имат футболен отбор, който да ги представлява и да изразява културата им, дори и да е в 3-та лига, както нашия.
Оттук насетне ще търсим да закупим отбор, който вече се състезава в 3-та или 2-ра футболна лига на страната, сигурни сме, че желаещи отбори ще има, защото повечето от тях имат солидни финансови трудности. Сигурни сме и че Футболната федерация на страната ще ни прави проблеми и занапред, като няма да бъда учуден, ако изхвърли и следващия отбор, който вземем", коментира Стоянов.