СКАНДАЛ: Нинова гази съдебното решение за Калоян Паргов

Политика
15:03 - 01 Август 2022
6258
СКАНДАЛ: Нинова гази съдебното решение за Калоян Паргов

"Ще бъде абсурдно, ако някои хора не приемат решението на съда и ще търсят начин как да го заобиколят и да не го изпълнят. Слушам, наблюдавам, виждам такива опити на моите другари да направят точно това", това заяви пред БНР Калоян Паргов от БСП.

"Първият извод е, че този, който иска да прави съдебна реформа, който иска да управлява държавнически държавата, самият този има проблем в собствената си организация, свързан с правилата и нормите и спазването им. Което създава имиджов проблем – е ли е възможно да говорим за върховенство на закона публично, след като в собствената си организация не го спазваме", продължи той.

Паргов уточни, че решението на съда не подлежи на обжалване и трябва да бъде изпълнено, а делото касае начина на вземане на решение за отстраняването му от ръководството на социалистите, който е порочен.

За връщането си начело в градската партийна организация той отбеляза:

"Няма да си търся правата с връщането на тази позиция, защото това ще създаде хаос. В навечерието на предстоящите избори не мога да го причиня на тази организация. Няма да създавам хаос в навечерието на изборите, търсейки възможността да се върна начело."

Паргов допълни обаче, че след решението на съда си иска мястото в Националния съвет на партията.

Той декларира, че с Кирил Добрев не се връщат, за да саботират работата на Националния съвет, а за да участват в него.

"Проблемът на левите хора са червените линии и невъзможността на БСП, без значение от изразените позиции, да възпре преминаването им.

Позицията за Република Македония - френското предложение, отношението към Русия и войната, отношението към "Газпром" и доставките на газ и спирането им едностранно от страна на България, търсейки повод да бъдат спрени. Всичко това тревожи хората, защото БСП не е успяла да се справи", коментира Калоян Паргов.