Скандал: Олимпийски шампион нахлу по гол задник въру кон на парти

Шейн Роуз се прави на Борат в Австралия, може да не го пуснат на игрите в Париж

Париж 2024
15:22 - 21 Февруари 2024
3311
Скандал: Олимпийски шампион нахлу по гол задник въру кон на парти

В гръмотевичен скандал се забърка олимпийският медалист в конните спортове Шейн Роуз. По време на парти в Австралия преди дни той реши да се появи върху кон, но чисто гол. Шейн носеше само изрязан бански в стил Борат, който се нарича манкини. Така задникът му остава чисто гол , а гениталиите му са прикрити.

Постъпката на жокея втрещи останалите посетители, а организаторите своевременно изгониха 50-годишния зевзек.  Регламентът предвиждаше всички участници да носят рокли и официални костюми. Роуз обаче отиде твърде далеч. Той първо се появи с костюм на горила, след това се престори на персонаж от "Семейство Симпсън", а накрая изгря по ярко оранжевия бански. 

Федерацията по конен спорт на Австралия беше принудена да се извини. Шейн Роуз може дори да бъде лишен от правото да представлява страната на игрите в Париж. Той има сребърни медали в отборната дисциплина от Пекин 2008 и Токио 2022, а в Рио 2016 завоюва бронз.

"С малко късмет скоро всички ще се смеем на тази ситуация. Носих костюм, който можете да видите в тематичен парк или на плажа. Може би никой не е яздил кон с него, но... Мисля, че съм добър човек и правя много за спорта. Не смятам, че съм извършил нещо нередно - просто исках хората да се усмихнат", оправда се Шейн Роуз.