Скандал с „гяур” между кандидати на „Атака” и ДПС

Политика
14:04 - 01 Април 2021
5747
Скандал с „гяур” между кандидати на „Атака” и ДПС

Скандал с обвинения за заплахи и обиди избухнал преди ден в Чепеларе между областния координатор на „Атака“ и водач на листата Борислав Киряков и местния лидер на ДПС Филип Делисивков. И двамата се обадили на тел. 112, намесила се е и полицията.

„Стояхме с един приятел в колата, Филип Делисивков спря с неговия джип, скочи, извади ме от колата и започна да крещи, да ме заплашва“, каза Борислав Киряков пред „Отзвук“. „Каза ми така: „Гяур мръсен. Няма да лепиш плакати върху моите. Ще ти отрежа главата“, заяви кандидатът на националистическата партия. Обадих се на тел.: 112, полицията дойде, разказах им какво става, разказа още той, цитиран от otzvuk.bg.

„Те са залепили навсякъде плакати, за другите партии няма място. Залепил съм няколко плаката между техните. Нито съм разлепвал, нито съм махал. Аз съм казал на моите хора да лепят плакатите така, че да не пречат на другите.“ – допълни Борислав Киряков. „Явно го пращат да ме провокира. Днес, на моя рожден ден. Тези думи са много тежки. Някой ги подковава и им дава властта да говорят така”, продължи разказа си координаторът на „Атака“.

Подали сме сигнал на тел.112, тъй като Киряков е отправил към Делисивков заплахи за саморазправа, заяви пред „Отзвук“ областният координатор на ДПС Салих Аршински, потърсен за коментар. „Това са абсурдни неща. В речника на Филип Делисивков не присъстват такива думи. Жена му е християнка. Скандалът между двамата е бил на тема плакати кой къде лепи, защо лепи. А Киряков го предизвиквал и обиждал с думите: „Какви сте вие, мръсни турци?“, каза Аршински.

„Ако някой ми даде доказателство, че някой член на ДПС използва такива думи, ще го изключа, ако ще да е в деня на изборите.“ – заяви областният координатор на движението в Смолян.