Скандал в Lupa.bg: Мая отказа на НДСВ, сега е бясна на Слави

Политика
15:15 - 13 Юли 2021 (обновена)
14476
Скандал в Lupa.bg: Мая отказа на НДСВ, сега е бясна на Слави

Мая Манолова е бясна на Слави Трифонов заради избора му на „жълтия“ Николай Василев за премиер в евентуалния кабинет на „Има такъв народ“. Причината, обаче, не е прегрешение на Дългия, а в нейна стратегическа грешка, разкри скандала информатор на Lupa.bg от редиците на „Изправи се! Мутри вън!“ (ИСМВ) .

Преди изборите на 4 април Мая Манолова имаше организирани няколко срещи с представители на „Национално движение за стабилност и възход“ (НСДВ), на които тя не се появи. Връзваше им тенекии без причина и не се появи за разговори и подписване на коалиционно споразумение партията на Царя на подкрепи ИСМВ.

Преди вота на 11 юли НДСВ отново направиха контакт с Мая да я подкрепят, тя пак се направи на велика и неповторима и отново отказа да се срещне с „жълтите“ шефове, които в момента представляват НДСВ - бившия евродепутат Станимир Илчев, Съби Събев и Олимпи Кътев.

„Сега Слави Трифонов ни го на*ука, като направи правителство с хора от НДСВ, начело с Николай Василев. Мая си хапе г*за от яд. Няма да има наши хора  опвърховете на властта, кака си изпусна всички шансове“, ядосва се представителят на ИСМВ.

Точно по тази прчина дойде и очакваният отказ на ИСМВ да застане зад кабинета на Слави.

Коалицията "Изправи се! Мутри вън" няма да подкрепи предложения от Слави Трифонов и "Има такъв народ" кабинет, стана ясно от участие на адв. Николай Хаджигенов пред БНР. 

„Отказваме да участваме във фейсбук република, в телевизионна република, в шоу република. Мерси. Това е нещо, срещу което се борим 12 години, няма да го допуснем отново. Това е решението на коалиционния съвет", заяви той. Абсурдно е някой през фейсбук "да ми хвърля правителство", смята Хаджигенов, и оприличи подхода с "диктаторски", тип "Борисов", поне за пред публиката.