Скандал в Lupa.bg: Партията на Кунева вдигна мерника на Нинова заради Мая

Шефът на ДБГ Димитър Делчев зове БСП да спре кампанията в София

Политика
10:00 - 04 Октомври 2019
8605
Скандал в Lupa.bg: Партията на Кунева вдигна мерника на Нинова заради Мая

Скандал между две партии, подкрепили кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, тлее броени дни преди вота на 27-и този месец. Тази сутрин коалицията „Движение България на гражданите“ призова лидера на БСП Корнелия Нинова да спре кампанията на червените в столицата и да сложи край на използването на Манолова за лице на социалистите в нея. 

"Шансът за промяна е в избирането на Мая Манолова за кмет на София. Сега, когато Манолова е истинската алтернатива, всички партии трябва да се откажат от апетитите си да се бъркат в кампанията й и да я използват, за да трупат повече подкрепа за листите си. Призоваваме БСП да спрат да обикалят телевизионните студия и да нажежават до червено гнева на гражданите. Столетницата продължава да присвоява – сега посяга и на гражданската кандидатура на Манолова", написаха от ДБГ, чийто лидер е Димитър Делчев.

Хората на бившия еврокомисар Меглена Кунева обаче продължават сами да обикалят телевизионните студия и да се срещат с електорални единици в София, като рекламират себе си заедно с Манолова за вота. Зад нея стоят още Земеделски народен съюз, НДСВ и "Път на младите", които заедно регистрираха в Общинската избирателна комисия в София обща листа в пълен състав.