Скандал в Оперетата: Наказват балетист, танцувал с маска на сцената

Новини
17:07 - 08 Декември 2020
4112
Скандал в Оперетата: Наказват балетист, танцувал с маска на сцената

Балетист от Националния музикален театър може да бъде наказан, защото се е появил с медицинска маска на сцената, за да се предпази, докато работи. Вследствие на това той е бил привикан да даде писмени обяснения, съобщи Нова телевизия.

Балетистът е Станислав Стефанов и случилото се датира от края на ноември, когато е изиграно едно от последните 2 представления на мюзикъла „Цигулар на покрива“, преди останалите 3 да бъдат отменени поради невъзможност да се събере целият състав.

„Все още няма решение дали той ще бъде наказан. По всеки сигнал за нарушение се провежда административна проверка и ако се установи, че нарушение наистина има, следват съответните административни мерки“, коментира  директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова, като уточни, че за този казус й е сигнализирал режисьорът, който следи спектакъла.

Трупата на Националния музикален театър 

„Има строги правила как се излиза на сцената“, каза Арсенова по време на репетицията за предстоящите коледни концерти в Оперетата. Марияна Арсенова заяви, че в техните ателиета още през пролетта са ушити огромно количество специални маски, дори с пайети, които съответстват на стила на костюмите за всеки спектакъл. Станислав обаче е излязъл не с такава, а с медицинска маска, което стъписало и притеснило публиката. По думите на директорът, това е откровена провокация от негова страна.

Станислав Стефанов е премиер-солист в Музикалния театър повече от 20 години. Той е сред звездите на Музикалния театър и безспорен професионалист.

„Вече беше ясно, че заболелите от Ковид-19 колеги ден след ден се увеличават. До генерална репетиция всички бяхме с маски. Генералната репетиция значи спектакъл без публика. Ние всички бяхме с костюми и необходимия реквизит. Докато не дойде момент за спектакъл. Зад кулисите изведнъж забелязах, че всички бяха без маски. Отговорността ми към себе си, към семейството, към обществото, ме накара да изляза с маска на сцената“, заяви пред Нова тв Станислав Стефанов.