СКАНДАЛ: Здравният министър си назначи кандидат за депутат на ГЕРБ за чиновник №1

Политика
14:40 - 28 Януари 2022
13959
СКАНДАЛ: Здравният министър си назначи кандидат за депутат на ГЕРБ за чиновник №1

Кандидат за депутат от листата на ГЕРБ/СДС до съвсем скоро кацна не къде да е, а като главен секретар на здравния министър проф. Асена Сербезова. Георги Липчев, който размахваше сините знамена като младежки активист на "лъвчето" до парламентарните избори през април, беше главен секретар на екс служебния министър на финансите Валери Белчев, но явно е успял да изгради набързо доверие у новите управляващи и продължава политическата си и административна кариера в екипа на Сербезова. 

Новината за назначаването му предизвика остър смут в редиците на бившите депутати от "Изправи се! Мутри вън!", начело с пловдивската юристка Мария Капон, която първа изригна срещу името на Липчев на отговорния пост. 

В официалната му биография се посочва, че пез 2007 г. се дипломира като  магистър по право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, със специализация по международно право и международни отношения. През 2007 г. преминава обучение по политически мениджмънт в Института Роберт Шуман, гр. Будапеща (Унгария).

Притежава мениджърски и административен опит в областта на правото и енергетиката, както и в държавната администрация. През 2021 г. е заемал длъжността началник на кабинета на министъра на финансите във второто служебно правителство с премиер Стефан Янев.

Владее френски и английски език. Но никъде не се споменава активната му политическа работа. 

Нещо повече, цели 6 години той е бил главен секретар на Младежкото СДС в града под тепетата. А небезизвестният кадър на Отровното трио Светослав Трайков коментира новоназначението му така: 

"Новият главен секретар на Министерство на здравеопазването е ей този клетник от ГЕРБ-СДС. Ние бяхме 116 дни по площадите, за да трудоустрояваме калинките на Хунтата. Помня го сякаш беше вчера. Браво, ето това е истинска Промяна".